Акапулко: Двама представители на топ 20 са аут още във втори кръг!

от в 11:03 на 24.02.2022
Мартин Петков

Пабло Кареньо Буста не се намира никак близо до върховата си форма, като играта, която демонстрира, е далеч от нивото, на което сме свикнали да го виждаме. В ранните часове на днешния ден испанецът излезе за първия си двубой в Акапулко, където срещаше Маркос Гирон. Мачът се превърна в същински спектакъл за зрителите, които станаха свидетели на множество продължителни срещи през тазгодишното издание на турнира, като този сблъсък не направи изключение и американецът се поздрави с успеха след 6:7(7) 6:4 7:6(4), дошъл за 2 часа и 52 минути. В следващата фаза на световния номер 59 му предстои мач срещу Стефанос Циципас.

Началният сет не предостави особено интригуващи моменти. Първоначално Буста взе ранен пробив аванс, докато противникът му все още настройваше мерника си. Гирон постепенно намери нивото си, което предизвика неточности от страна на испанеца и паритетът бе възстановен. Темпото на игра се запази, сервиращите диктуваха случващото се, за да се стигне до тайбрек. Дългият гейм ни предложи честа смяна на лидерството, като и двамата разполагаха със сетболи, ала световният номер 17 се позова на по-големия си опит и отмъкна откриващия сет.

Гирон бързо съумя да се абстрахира от допуснатите грешки в отминалата част и на своя сметка реализира брейк още в първия гейм. Американецът поддържаше солидно ниво на начален удар, като негова фикс идея представляваше да си печели подаванията и не се хвърляше при сервис на съперника, което се оказа правилна стратегия и световният номер 59 възстанови равенството в отделните части.

Решителният сет извади най-доброто от двамата тенисисти на корта, като всяко разиграване пленяваше окото на зрителя. Американският представител разполагаше на няколко пъти с възможности за пробив, от които не съумя да се възползва и се стигна до закономерен тайбрек, какъвто определено принадлежи на подобен двубой. Гирон демонстрира силната си игра под напрежение, като неспирно затрудняваше именития си противник, което му позволи да не изпусне натрупаната преднината нито за миг и стигна до една от най-големите си победи в своята кариера.

В по-късен двубой на корта в мексиканския град за срещата си излязоха Йошихито Нишиока и Тейлър Фриц. Сблъсъкът предостави множество завладяващи разигравания, в които японецът обикновено надделяваше. Седмият поставен поддържаше доста високо ниво в своите сервис геймове, ала няколко неточности в ключови ситуации му попречиха да бъде конкурентоспособен, от което световният номер 103 само трупаше позитиви и триумфира след 3:6 6:4 6:2. В четвъртфиналите на Нишиока му предстои тежка битка с Даниил Медведев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Акапулко: Двама представители на топ 20 са аут още във втори кръг! Мартин Петков
Теми:  
atp | акапулко | йошихито нишиока | маркос гирон | пабло кареньо буста | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook