Алберт Коста: Да убедиш Федерер да играе за „Дейвис Къп“ е мисия невъзможна

от в 16:59 на 14.03.2020
Димитър Беловски

След като бе изтеглен жребият за финалите на „Дейвис Къп“, Алберт Коста, който е турнирен директор на състезанието коментира жребият на надпреварата. Мачовете ще се проведат през ноември.

Миналата година Испания спечели трофея, побеждавайки Канада на финала. Това пък беше първа титла за испанците след тази през 2011 година и общо 6-а. Рафа Надал бе обявен за най-ценен играч на турнира, след като спечели всичките си 8 мача в хода на надпреварата.

Тази година Испания е в доста интересна група заедно с Русия и Еквадор. Руснаците също са силен тим, а попадането на Еквадор на финалите е истинска изненада.

„Мисля, че това е силна група,“ каза Коста.

Той коментира и Роджър Федерер.

„Убеждаването на Федерер да играе финал на „Купа Дейвис“ заедно с отбора на Швейцария е мисия невъзможна. Това през тази година вече няма как да стане, защото Швейцария не се класира за финалите, но за в бъдеще няма да спираме да се опитваме да го убедим“.

Относно коронавируса той коментира, че е загрижен за ситуацията, но трябва да гледаме напред.

„Загрижен съм за ситуацията. В момента преживяваме исторически момент, но трябва да гледаме напред. Днес жребият за финалите беше изтеглен и се надявам, че през ноември ще се играе нормално“, завърши Коста.

Мачовете по план би трябвало да стартират на 20 април.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алберт Коста: Да убедиш Федерер да играе за „Дейвис Къп“ е мисия невъзможна Димитър Беловски
Теми:  
дейвис къп | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook