Алекс Кореча: Никой няма да успее да спре Рафа Надал по време на Ролан Гарос

от в 11:48 на 01.02.2022
Диана Андреева

Бившият световен №2 и настоящ тенис анализатор Алекс Кореча привличе внимание с емоциноланата си реакция по време на финала от Australian Open 2022. Когато Рафаел Надал сложи точка на двубоя с Даниил Медведев и вдигна своята 21-ва титла от Големия Шлем, Кореча не можа да скрие радостта си, а видео от момента на празненството му обиколи за минути социалните мрежи.

 

В последвало интервю шампионът от Nitto ATP Finals 1998 Кореча разкри какво според него предстои в остатъка от сезона за Надал и коментира причините за неговите постижения през последните години. Ето и точните му думи: 

"Нямам никакво съмнение, че трофеят в Австралия ще вдъхва енергия и увереност на Рафа за в бъдеще. Спечелването на Australian Open ще му позволи да се подготвя без напрежение за Ролан Гарос. Рафа ще може да изготви графика си за следващите месеци изцяло според своите предпочитания, за да бъде свеж, но същевременно подготвен за Париж. 

Мисля, че ако пренесе тази си игра на Ролан Гарос, останалите състезатели ще срещат сериозни затруднения да му се опълчат и никой няма да успее да го победи. Въпреки това обаче до турнира в Париж има няколко месеца и още е твърде рано да правим прогнози. Рафа трябва просто да остане спокоен и да продължи да работи усилено ден след ден, както го правеше досега. 

В миналото Рафа допусна тежки поражения срещу Роджър и Новак именно в Мелбърн и мисля, че този опит му помогна в срещата с Медведев. Той бе в трудна ситуация, но знаеше какво трябва да направи. Самият факт, че осъществи обрат от 0:2 сета, показва, че той е човек, който винаги е готов да се бори. Не става дума само за неделния мач, а за това, че Рафа се усъвършенства непрестанно вече 30 години и когато подобни моменти настъпят, е готов за тях. Не е случайност, че Надал има толкова забележителни постижения." - завърши Кореча.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Кореча: Никой няма да успее да спре Рафа Надал по време на Ролан Гарос Диана Андреева
Теми:  
australian open | алекс кореча | надал | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook