Алекс Кореча разказа за първите си срещи с Федерер и Надал

от в 13:04 на 09.06.2020
Димитър Беловски

Бившият №2 в мъжкия тенис Алекс Кореча разказа за едни от първите си срещи с Роджър Федерер и Рафаел Надал.

„Когато той току-що започна да играе на турнири, аз изиграх няколко срещи с него и осъзнах, че той вече може да преобърне внезапно играта,“ каза Кореча пред Евроспорт.

Бившият испански тенисист си спомни и срещата с Рафаел Надал.

„Първата топка, която му подадох и… бум, а той беше само на 16 години. Аз спрях разиграването и го попитах: „Как може да удряш още първата топката толкова силно?“, а той ми отвърна: „Удрям със 100 % бързина от първата до последната топка“. И тогава си казах, че в него има нещо специално,“ обясни Кореча.

Според испанеца вярата е това, което кара тримата най-добри да бъдат на изключително високо ниво толкова години, след като са станали професионалисти.

„Нямал съм възможност да тренирам с Новак, когато бях професионалист. Но усещах, че колкото повече времето отминаваше, те толкова повече осъзнаваха, че могат да постигнат нещо много повече от Виландер, Куертен, Бекер или Лендъл. Те започнаха да вярват, че може да се най-добрите в света. Това е нещото, което им даваше усещането, страстта и любовта към играта, но също така и усета, че може да бъдат най-великите в тениса,“ заключи Кореча.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Кореча разказа за първите си срещи с Федерер и Надал Димитър Беловски
Теми:  
алекс кореча | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook