Алекс Кореча: Трябва да покажем уважение към Джокович

от в 08:26 на 17.02.2022
Диана Андреева

Новак Джокович за пореден път е сред най-споменаваните имена в тенис света и социалните мрежи. Сърбинът заяви преди три дни, че е готов да пожертва всички рекорди и титли, ако е принуден да се ваксинира. Световният номер едно стана обект на критики и дори подигравки, а едва малцина са тези, които се застъпиха за Джокович и уважиха неговото право на личен избор. 

Алекс Кореча - бивш световен номер две и шампион от ATP Finals, направи специално изявление по случая с Джокович. Двукратният финалист от Големия шлем е намерил за нужно да припомни на обществото, че Новак не е случаен човек, ами легенда на спорта, като ето какво точно споделя той в своето интервю пред Евроспорт: 

"Новак Джокович е направил толкова много за тениса. Разбира се, всеки има право да не го подкрепя, но трябва да показваме уважение, защото няма как да бъде отречено, че Джокович притежава своето специално място в Тура, постигнал е толкова много през годините. Не намирам за правилна реакцията на обществото - хората го критикуват и се отнасят с него без нито капка респект. 

Джокович, както и всеки друг човек по света, разполага с правото сам да решава дали иска да си поставя ваксина, или не. Новак има свое виждане по въпроса и това е абсолютно в реда на нещата. Световният номер едно е модел за подражание, но не носи отговорност за чуждото здраве, а единствено за своето. 

Ще бъде наистина натъжаващо, ако през следващите две години Джокович почти не стъпва на корта, защото няма ваксина. Това би било опустошително за нашия спорт. Новак си взе поука след случилото се в Австралия и няма да се опита отново да наруши правилата на дадена страна. Оттук нататък той ще участва единствено в турнири, където е приветстван лично от организаторите." - завърши Кореча.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Кореча: Трябва да покажем уважение към Джокович Диана Андреева
Теми:  
алекс кореча | джокович | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook