Алекс Лазаров потегли в Хърватия с отлична победа над третия поставен!

от в 13:46 на 10.03.2021
Калоян Соколов

Александър Лазаров премина успешно през първия кръг на надпреварата от сериите "Фючърс" в хърватския град Порец. Българинът надигра третия поставен в основната схема Вацлав Шафранек със 7:5 6:4 и така се класира за втория кръг на надпреварата, където негов съперник ще бъде един измежду квалификанта Гергели Мадараш и Никита Мащаков.

Българинът играеше на много високо ниво от самото начало и по нищо не личеше, че се намира с над 200 позиции зад своя опонент в световната ранглиста. Четвъртата ни ракета реализира ранен пробив за 3:2, само че веднага изпусна своето подаване и резултатът беше изравнен. Алекс не се повлия от лекия си спад в представянето, като отново взе аванс и сервираше за успеха в сета при 5:3 в негова полза, но ветеранът съумя да възстанови паритета. Поредицата от брейкове обаче не спря дотук, защото Лазаров отново отмъкна подаването на чеха и този път бе безкомпромисен на собствен начален удар, за да завоюва откриващата част.

Вторият сет предложи далеч по-малко обрати и родният ни представител нямаше проблеми да затвори двубоя без ненужни усложнения, реализирайки пробив в петия гейм, който се оказа напълно достатъчен за Лазаров и по този начин той записа най-престижната си победа през новия сезон.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Лазаров потегли в Хърватия с отлична победа над третия поставен! Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook