Алекс Лазаров спаси мачбол и е 1/2-финалист в Израел

от в 11:34 на 14.05.2021
Диана Андреева

Александър Лазаров реализира впечатляващ обрат над Феликс Коруин и преодоля 1/4-финалната фаза на ITF надпреварата в Йерусалим. Четвъртата ракета на страната ни спаси мачбол и в крайна сметка да се поздрави с успех - 2:6 7:5 6:3. 

Мачът започна равностойно, като Алекс дори задаваше темпото на разиграванията и бе на път да реализива пробив в четвъртия гейм, но пропиляната възможност сякаш обезкуражи Лазаров. Българинът не спечели нито гейм повече, с което и предаде първата част.

След почивката Коруин се възползва от възможността да пречупи съпреника си възможно най-рано. Серия от добре изиграни сервис гейма и убедителна игра на ретур, бяха причината американецът да пречупи съпротивата на Лазаров и по този начин да си осигури мачбол за 6:4. Алекс неочаквано повиши нивото си и изравни за 5:5, а впоследствие и изненада своя опонент, възвръщайки паритета в отделните части. 

В решаващия трети сет Лазаров бе безкомпромисен. Агресивен, постоянен и целеустремен, българинът затвори мача след малко под 30 минути игра и по този начин си осигури място в следващия етап от турнира. В спор за място на финала Алекс ще се изправи срещу Зейн Кан. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Лазаров спаси мачбол и е 1/2-финалист в Израел Диана Андреева
Теми:  
алекс лазаров | александър лазаров | йерусалим

Коментари





Следвайте ни в Facebook