Александрова и Контавейт ще спорят за титлата в Москва

от в 13:35 на 23.10.2021
Диана Андреева

Мария Сакари се класира за WTA Finals 2021 през вчерашния ден. Гъркинята ще вземе участие в надпреварата, която съпоставя най-добрите осем състезателки за сезона, а именно това бе и основната й цел през последните седмици. С отказването на Ашли Барти преди броени часове за финалиге в Гуадалахара бе освободено още едно място, което ще се заеме от някой измежду Паула Бадоса, Онс Жабер и Анет Контавейт. 

Но днес Сакари далеч не показа нужното ниво на игра и напусна турнира в Москва. Гъркинята се класира за полуфиналите на надпреварата от сериите WTA 500, но още в самото начало на сблъсъка с Екатерина Александрова се оттегли поради медицински причини и така остави надеждата на домакините титлата да отиде в ръцете на някой техен сънародник живи. 

На финала в Москва Александрова ще се изправи срещу Анет Контавейт. Световната номер 20 се справи в последователни сетове с Маркета Вондрушава и запази шансовете си да се класира за WTA Finals. Контавейт изигра пореден много солиден двубой и без никакви колебания се наложи след рутинното 6:3 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Александрова и Контавейт ще спорят за титлата в Москва Диана Андреева
Теми:  
wta | анет контавейт | екатерина александрова | тенис турнир москва

Коментари





Следвайте ни в Facebook