Александър Болич: Сърбия и България имат едни от най-добрите млади тенисисти

от в 17:40 на 12.01.2019
Георги Христов

Спортният директор на сръбската тенис федерация Александър Болич е у нас като водач на делегацията на западната ни съседка за съвместния лагер за момичета и момчета до 12 години. Кампът стартира вчера и ще бъде до неделя в зала "София" в Борисовата градина. Между тренировките на талантите Болич говори пред сайта на БФТенис.

- Каква е целта на съвместния лагер, г-н Болич?
- През лятото в академия "Живкович" в Ниш имаше подобен лагер, но за тенисисти до 16 години. Сега сме тук по покана на Българската федерация по тенис, която ни е осигурила перфектни условия. Този съвместен лагер е подготовка за зимните купи, които ни предстоят по-късно през месеца. Вече втори ден сме тук и виждам сериозен резултат. В началото децата се бяха разделили на сърби и българи, а сега всички за заедно и тренират като едно цяло. Това няма как да не ме прави щастлив.

- За първи път ли сте в България?
- Не, но последния път, когато бях тук, беше преди около 20 години. Тогава бях треньор. Много неща са се променили оттогава.

- Виждате ли талантливи деца, които могат да постигнат нещо голямо в бъдеще?
- Определено, да! Можем спокойно да кажем, че в малките възрастови групи България и Сърбия имат най-добрите тенисисти. Това се вижда и в ранглистите на Тенис Европа. Това е много хубаво за развитието на спорта в двете държави. Освен това започнахме сътрудничество в двете федерации, което допълнително улеснява работата ни.

- Можете ли да изтъкнете имена?
- От сърбите при 16-годишните мога да отлича Стефан Попович, който игра с Пьотр Несторов на полуфинал за заключителния Мастърс. Също така следя и развитието на Адриан Андреев. Гледах мачовете му на младежките олимпийски игри и мога да кажа, че има завидни качества.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Александър Болич: Сърбия и България имат едни от най-добрите млади тенисисти Георги Христов
Теми:  
александър болич | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook