Мачове на живо
Очаквано начало 13:00ч.
Йохана Ларсон
Изабелла Шиникова
Очаквано начало 16:00ч.
Рикел Хогенкамп
Виктория Томова

Александър Зверев: Против тайбрека в петия сет съм

от в 14:35 на 28.12.2018
Георги Христов

Александър Зверев изрази недоволството си от решението на организаторите на Australian Open да въведат тайбрек в заключителния пети сет при 6:6 гейма. Според него тенисистите не са били попитани относно промяната, като дългият гейм в тениса лишава надпреварата в Австралия от ,,нещо специално“.

Организаторите решиха да последват примера на Уимбълдън, които по-рано също въведоха тайбрек в петия сет, но при 12:12 гейма. В Австралия от следващата година при 6:6 ще се играе дълъг гейм до 10 спечелени точки.

"Не се консултираха с нас, като цяло. Не мисля, че някой бе попитан относно решението на организаторите“, заяви германецът, който се готви за мача си с Ангелик Кербер на смесени двойки за Хопмън Къп в Пърт.

"На мен лично не ми се нрави промяната, тъй като смятам, че е специално да достигнеш до крайния успех след 12:10 или нещо подобно. Наистина се наслаждавах на подобни моменти преди, въпреки че те са физически изтощителни. Именно заради такива напрегнати и емоционални мигове играем, а сега навсякъде, с изключение на Ролан Гарос, има тайбрек, което аз не подкрепям“, коментира още 21-годишният тенисист.

Организаторите в Австралия по-рано обявиха своето решение за въвеждането на тайбрек в петия сет след дълги консултации по въпроса.

Турнирният директор Крейг Тайли сподели: ,,Говорихме с играчите – както бивши, така и настоящи, с коментатори, агенти и телевизионни анализатори дали те биха искали да играят допълнителен сет или не, от там започна всичко“. Той добави, че феновете ще получат удовлетворение от дългия гейм и ще се почувстват отново в специална атмосфера в напрегнатите моменти от края на даден двубой.

Australian Open ще се проведе на кортовете в Мелбърн от 14-27 януари.

Оцени тази статия:
Александър Зверев: Против тайбрека в петия сет съм Георги Христов
Теми:  
александър зверев | тенис | тенис бг | тенис бг александър зверев | тенис новини

КоментариОще по темата


Следвайте ни в Facebook