Алиасим и Шварцман са в трети кръг на Australian Open след трисетови успехи

от в 05:06 на 10.02.2021
Валери Андреев

Диего Шварцман си гарантира място в третия кръг на Аустрелиън Оупън, след като записа чиста победа над французина Александър Мюлер. Аржентинецът показа устойчивост и постоянство в играта си, с което и безпроблемно се справи с 24-годишния си опонент след 6:2 6:0 6:3 за малко над 90 минути игра.

Победата за Шварцман с този категоричен резултат дойде след голяма доза грешки на опонента му от дъното на корта, особено когато ставаше въпрос за по-дълги разигравания. Мюлер така и не успяваше да издържи на високия интензитет, който Диего налагаше в играта си, а по този начин в по-голямата част от по-дългите раззмени отиваха в полза на южноамериканеца. От друга страна, играта на Шварцман днес можеше да бъде отличена с многото и доста дълбоки форхенди и бекхенди, което и му позволи да доминира в хода на целия мач.

В друг от откриващите двубои за днешния ден, финалистът на един от подгряващите надпревари в Австралия, Феликс Оже-Алиасим съумя да победи в последователни сетове представителя на домакините Джеймс Дъкуърт след 6:4 6:1 6:2.

Двамата постоянно търсеха агресивното продължение след сервиса, а дълги разигравания се набрлюдаваха доста по-рядко. Сервисът на Оже-Алиасим пък работеше повече от феноменално, като младокът реализира впечатляващите 19 аса. Така Алисаим не даде каквито и да е шансове на съперника си и го надигра за 1 час и 44 минути. гарантирайки си място в трети кръг на турнира. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим и Шварцман са в трети кръг на Australian Open след трисетови успехи Валери Андреев
Теми:  
диего шварцман | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook