Алкарас е първият сигурен полуфиналист в Милано, Руне записа дебютна победа

от в 17:18 на 10.11.2021
Мирела Николова

Топ поставеният и най-изявен фаворит за титлата на младежките АТР Финали – Карлос Алкарас, без изненади е първият сигурен тенисист, който продължава към полуфиналната фаза на надпреварата. Това стана факт, след като испанецът постигна победи във всеки един от двата си изиграни двубой в груповата фаза до момента. След като вчера Алкарас се наложи над Холгер Руне, днес негова жертва стана Брандън Накашима, който успя да се противопостави на съперника си в откриващата част, но от там насетне световният №32 не му остави никакви шансове и надделя с категоричен трисетов успех – 4:3(4) 4:1 4:3(4), а утре ще станем свидетели на битка между първия и последния в група А, тъй като един срещу друг ще се изправят Алкарас и Хуан Мануел Серундоло.

Дебютната част се развиваше равностойно, като и двамата играчи демонстрираха вариативна игра и успяха да запазят паритета в геймовете до 3:3. Последвалия тайбрек също вървеше точка за точка до 4:3, но испанецът бе първият, който осъществи минипробив, наклонил везните в отделните сетове в полза на Алкарас.

Втората част протече изцяло под диктовката на Карлос, който бе изключително солиден от основната линия и си осигури ранна преднина от 3:0, а скоро след това дублира аванса си в общия резултат. В средата на третия сет двамата си размениха по един пробив, след което отново се стигна до тайбрек. Там младият испанец се сдоби с минипробив още в първия възможен момент, след което безпроблемно удържаше преднината си, за да затвори мача в своя полза.

Холгер Руне пък записа първа победа на младежките АТР Финали, след като по-рано днес надигра Хуан Мануел Серундоло и така запазва шансовете си за класиране напред в надпреварата. През вчерашния ден датчанинът не успя да пречупи Карлос Алкарас, но днес надигра Серундоло в четири сета – 4:1 4:2 1:4 4:1, а утре му предстои пряк сблъсък с Брандън Накашима, който ще определи кой от двамата тенисисти ще премине към фазата на полуфиналите.

В първите два сета Руне бе този, който притежаваше инициативата, и с по един ранен пробив във всяка от частите пое контрола върху събитията на корта. Неговата изключително офанзивна игра, съчетана със стабилен начален удар, елиминираше възможността от това аржентинецът да реализира обрат, и така представителят на Дания се доближи на сет от крайния успех.

В третата част ролите на корта се размениха, като ниският процент на вкаран първи сервис даде своето отражение върху представянето на Руне, който инкасира късен брейк, коствал му и сета. Съвсем скоро обаче датчанинът заигра на познатото си ниво от началото на срещата и бе само въпрос на време да сломи съпротивата на опонента си и да се поздрави с победата след час и 18 минути игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас е първият сигурен полуфиналист в Милано, Руне записа дебютна победа Мирела Николова
Теми:  
atp | next gen atp finals | брандън накашима | карлос алкарас | Обзори | холгер руне | Хуан Мануел Черундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook