Алкарас и Русуувуори са 1/4-финалисти на Winston-Salem Open 2021

от в 10:05 на 26.08.2021
Диана Андреева

Емил Русуувуори далеч не се намираше в добра серия през последните няколко седмици, тъй като допускаше поражение след поражение. Тази вечер обаче играта му бе на повече от високо ниво и той се справи със съпротивата на Беноа Пер без никакви колебания. Младокът надигра своя противник след 6:4 4:6 6:1 за малко под два часа и половина и така намери място в 1/4-финалната фаза на Winston-Salem Open 2021! 

Малко по-рано през тази седмица Русуувуори надигра и друг представител на елита на мъжкия тенис - Александър Бублик. Както тогава, така и днес, ключово към успеха на финландския състезател бе неговото постоянство от основна линия. Той почти не допускаше грешки, а това бе може би най-ключовото в играта му, тъй като неговият противник сервираше много убедително през днешния ден. Все пак Русуувуори бе по-добрият състезател на корта и заслужено се поздрави с крайната победа и по този начин си осигури сблъсък с Ришар Гаске. 

Друг представител на следващото поколение в мъжкия тенис също продължава уверено към следващия етап от турнира. Става въпрос за 18-годишният Карлос Алкарас, който в три сета надигра Мартон Фучович - 6:3 0:6 6:2. В един истински качествен двубой, изпълнен с множество обрати, младокът показа, че е устойчив психически и се поздрави с крайната победа. Успехът му го изпрати на 1/4-финалите, а там той очаква представителя на домакините Маркос Жирон. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас и Русуувуори са 1/4-финалисти на Winston-Salem Open 2021 Диана Андреева
Теми:  
беноа пер | емил руусувуори | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook