Алкарас: Не съм очаквал да се развия толкова бързо; резултатите ми са изненадващи

от в 22:23 на 22.07.2022
Калоян Соколов

Всички очаквахме Карлос Алкарас да регистрира сериозен прогрес в хода на 2022-ра, но световният номер 6 определено надмина прогнозите и на най-смелите оптимисти. Младокът само за няколко месеца се превърна от потенциална звезда в един от най-добрите тенисисти към момента и вече е претендент за трофея на всяка една надпревара. Самият Алкарас не крие, че случващото се е шокиращо дори за самия него, ала същевременно остава здраво стъпил на земята и едва ли ще спре само дотук, съдейки по неговите думи:

"Истината e, че съм изненадан колко бързо се случват нещата за мен. Определено не съм очаквал да постигна някои резултати през сезона и съм учуден, че направих толкова сериозни крачки напред в развитието си, но същевременно работя здраво, за да имам подобни постижения и това се отплаща. Може би изпреварих естествения ход на събитията, само че не спирам да се уча и непрекъснато се поставям в нови ситуации.

Гледам да разнообразявам максимално тренировъчния си процес, като често излизам от зоната си на комфорт. Това е единственият начин да затвърдя този прогрес и до добавя още нови елементи към играта си. Мотивиран съм от мисълта да играя за своите близки и не се интересувам от високите очаквания към мен. Просто ги изтласквам от съзнанието си и се стремя да показвам моята игра" - разказва ибериецът.

Източник: Tennis365

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Не съм очаквал да се развия толкова бързо; резултатите ми са изненадващи Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook