Алкарас: Не знам дали ще участвам на Финалите, нямаше как да довърша мача срещу Руне

от в 15:12 на 05.11.2022
Мирела Николова

Карлос Алкарас направи изключително впечатляващ сезон, по време на който завоюва своята дебютна титла от Големия шлем на Откритото първенство на САЩ и се изкачи до лидерската позиция в световната ранглиста, превръщайки се в най-младия номер едно в историята. Освен това той е втори в класацията за най-много на брой победи през сезона, сред които са двата му последователни успеха над Рафаел Надал и Новак Джокович в Мадрид. Всички тези страхотни резултати дадоха възможност на 19-годишния испанец да се класира за Финалния Мастърс на 8-те най-добри в Торино, но изглежда, че тийнейджърът може и да пропусне въпросната надпревара заради контузия.

Още преди началото на Мастърса в Париж се появи информация, че роденият в Мурсия състезател изпитва физически дискомфорт в областта на коляното, като дори е имал колебания дали изобщо да участва в турнира във френската столица. Все пак испанецът избра да вземе участие и достигна до четвъртфиналите, побеждавайки по пътя си Григор Димитров, но в битката за място на полуфиналите почувства силен дискомфорт в коремната област и реши да не предприема излишни рискове, слагайки преждевременен край на двубоя срещу Холгер Руне. След отказването си Алкарас коментира настоящото си физическо състояние и вероятността да го видим да се състезава на Заключителния Мастърс, стартиращ на 13 ноември, като уточни, че участието му е поставено под въпрос.

"Не знам дали ще участвам на Финалите в Торино. Днес изпитвах сериозна болка и нямаше начин да продължа. Сега трябва да се прибера вкъщи, да направя необходимите изследвания и да разбера до колко е сериозна травмата ми. Предпочетох да се оттегля от мача и да се погрижа за себе си. Не можех да сервирам добре и при някои завъртания на тялото усещах болка в коремната област. За втори път в кариерата си се оттеглям от даден мач, защото никога не искам да се отказвам и опитвам да се боря до последно, но днес не исках да рискувам състоянието ми да се влоши. Преди също съм имал проблеми в тази област и предстои да разберем дали става въпрос за същото нещо. Трябва да видя в каква форма ще бъда преди Финалния Мастърс в Торино, но в момента съм изцяло концентриран върху възстановяването си", обясни световният номер едно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Не знам дали ще участвам на Финалите, нямаше как да довърша мача срещу Руне Мирела Николова
Теми:  
atp | atp finals | интервю | карлос алкарас | любопитно | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook