Алкарас: Нещата се случват твърде бързо и гледам да не се вземам насериозно

от в 16:57 на 24.03.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас продължава да изумява тенис света с темповете си на развитие и е само на една позиция от това да дебютира в топ 15. Тийнейджърът показа игра на изключително високо ниво в Индиън Уелс, което го отведе до полуфиналната фаза и там той остана на крачка от това да нанесе дебютно поражение на Рафаел Надал за сезона, отстъпвайки в над тричасова епична битка. Това накара мнозина анализатори за пореден път да обявят 18-годишният играч за сигурен бъдещ водач в ранглистата, само че самият той гледа да не обръща внимание на подобни приказки:

"Няма как да не бъда доволен от представянето си досега през сезона. Целта ми беше да вляза в първите 15, но това вече почти е факт и ще се опитам да вляза в топ 10 до края на годината, а защо не и да бъда участник на ATP финалите. Много ми се иска да стигна и до първа титла от сериите "Мастърс", само че това е по-скоро пожелателна перспектива и бих се радвал на всеки един трофей.

Думите на повечето специалисти ме ласкаят и в началото четях с голямо удоволствие как различни бивши легенди ми чертаят бляскаво бъдеще, ала сега изцяло гледам да се абстрахирам от техните думи. Гледам да остана здраво стъпил на земята, защото все още имам дълъг път пред себе си и тепърва знам, че ще претърпя някои загуби, като част от моето израстване. Засега гледам да остана здраво стъпил на земята и да живея единствено в настоящия ден" - завърши Алкарас.

Източник: ATP


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Нещата се случват твърде бързо и гледам да не се вземам насериозно Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | интервюта | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook