Алкарас подкрепи Циципас: Треньорската помощ трябва да бъде позволена

от в 19:07 на 09.11.2021
Калоян Соколов

През тази седмица се провеждат младежките финали на ATP, които винаги са се славели с далеч по-нестандартния си ред. По време на турнира можем да видим сетове до четири гейма, свободно движение на зрителите по трибуните, както и непрекъсната треньорска помощ за състезателите.

Именно последното правило винаги е било причина за множество спорове между играчите. Едни са на мнението, че тенисът е индивидуален спорт и трябва да се справяш сам с проблемите си на корта, докато други не разбират защо да не могат да се възползват от тактиките на своя наставник, тъй като това е широко разпространена практика в другите спортове.

Стефанос Циципас пък винаги е бил един от най-върлите защитници на легализирането на треньорката намеса, а самият той често е бил обвиняван в непозволено приемане на съвети от баща си. Оказва се обаче, че Карлос Алкарас също подкрепя мнението на световния номер три и е повече от щастлив, че тази седмица ще може да се ползва от въпросните привилегии:

"Това трябва да се случва на всеки турнир. Хубаво е, че ще мога да разговарям с моя треньор и напълно подкрепям идеята. Сигурен съм, че предложението тепърва ще придобие популярност и скоро ще виждаме да се прилага на много повече места. Намесата на треньорите може да направи дадена среща далеч по-интересна и да преобърне изцяло нейния изход" - завърши тийнейджърът.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас подкрепи Циципас: Треньорската помощ трябва да бъде позволена Калоян Соколов
Теми:  
atp | nextgen | интервюта | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook