Алкарас преодоля умората и Буста за втори трофей на ниво ATP 500 през сезона!

от в 20:26 на 24.04.2022
Диана Андреева

Независимо от физическата умора, Карлос Алкарас изигра пореден образцов мач, за да се превърне в новия шампион на турнира в Барселона! 18-годишният състезател за пореден път се доказа като най-обещаващия млад талант в АТР Тура и напълно заслужено вдигна трофея на Barcelona Open 2022 след категоричния резултат 6:3 6:2 срещу Пабло-Кареньо Буста. Успехът във финалния мач е и 10-и пореден такъв на ниво ATP 500 за Карлитос, който по-рано през сезона триумфира и на надпреварата в Рио, а днешната му титла е трета за сезона и общо четвърта в кариерата му.

Противно на общото мнение, още от началото на срещата именно Алкарас бе този, който по-умело се придвижваше по корта. Макар по-рано през същия ден тийнейджърът да взе участие в истински тенис спектакъл, продължил повече от три часа и 30 минути, той сякаш твореше по корта и не излъчваше никакви признаци на умора. Буста от своя страна не успяваше да се справи с напрежението и непредизвиканите грешки от ракетата му растяха стремглаво, а началният му удар също бе далеч от нужното ниво.

Непосредствено след като откри правилния си ритъм на игра, по-младият испанец се откъсна напред с пробив за 3:2. Алкарас не позволяваше продължтилените размени да преобладават, завършвайки топката от всяка една позиция на корта, което не след дълго му осигури и втори брейк, подпечатал триумфа му в откриващия сет с 6:3.

Доминацията на Алкарас продължи с пълна сила и в следващия сет, докато Буста се чувстваше все по-безпомощен на корта и често пъти "подаряваше" точки на противника с прибързаните си отигравания, които не намираха очертанията на корта. Частта се разви напълно идентично, като този път пробивите настъпиха в шестия и осмия гейм, за да може без да показва нито капка колебание в тениса си, Карлос Алкарас да се превърне в новия крал на Барселона. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас преодоля умората и Буста за втори трофей на ниво ATP 500 през сезона! Диана Андреева
Теми:  
барселона | карлос алкарас | пабло кареньо буста | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook