Алкарас се отказа от турнира в Куинс; Григор го дели едно място от поставените

от в 08:41 на 09.06.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас е голямата тенис сензация на настоящия сезон и беше сочен за един от големите фаворити на отминалия Ролан Гарос, след като преди това победи последователно Рафаел Надал и Новак Джокович, за да завоюва титлата на Мастърса в Мадрид. 19-годишният играч обаче ще трябва да почака още известно време, докато спечели дебютния си трофей от Големия шлем, защото не можа да преодолее съпротивата на Александър Зверев и отпадна на четвъртфиналите в Париж.

Всички пък копнеехме да видим дали тийнейджърът би могъл да бъде толкова успешен и на тревната настилка, тъй като досега Алкарас имаше само два изиграни мача на въпросното покритие и сам признаваше, че няма никакъв опит върху повърхността, на която се провежда Уимбълдън.

Испанецът планираше да се включи на ATP 500 надпреварата в Куинс и заемаше позицията на топ поставен в предварителния списък, но в крайна сметка няма да вземе участие в събитието. Оказва се, че младокът страда от лека травма в областта на лакътя и ще го видим в действие чак за Уимбълдън.

Тези новини донякъде облагодетелстват бившия шампион Григор Димитров, който се нуждае от още само едно отказване, за да попадне сред поставените в турнира. Състезанието се очаква да стартира на 13 юни, а в него ще видим състезатели от ранга на Каспър Рууд, Денис Шаповалов, Марин Чилич, Матео Беретини и още много други.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас се отказа от турнира в Куинс; Григор го дели едно място от поставените Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | карлос алкарас | куинс | списък

Коментари





Следвайте ни в Facebook