Алкарас: Струва ми се просто да бъдеш номер едно в света

от в 20:59 на 20.09.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас се превърна в най-младият играч, който някога е оглавявал класацията на ATP, след като надигра Каспър Рууд във финала на US Open и по този начин завоюва дебютна "мейджър" титла в своята кариера. Впоследствие тийнейджърът веднага се присъедини към тима на Испания в опит да помогне на страната си да се класира за финалите в "Купа Дейвис", само че допусна поражение от Феликс Оже-Алиасим в първия си двубой след грандиозния триумф. Все пак Карлитос изглежда по никакъв начин не е притеснен от новата си отговорна роля в света на мъжкия тенис, съдейки по последното му изказване в медийното пространство:

"Получих допълнителна мотивация от обстоятелството, че спечелих толкова значим турнир от ранга на US Open и станах номер едно в света. Удрях топката без никакви задръжки, а движението ми по корта беше изпълнено със спокойствие. Въпреки че не бях свеж, то самочувствието ми беше налице. Чух как Даниил Медведев казва, че е усетил напрежение да бъде първа ракета на света и не е очаквал да е толкова трудно.

Към момента може би съм под ефекта на Купа "Дейвис", където множество фенове подкрепяха нашия отбор, но нещата ми се струват съвсем прости в момента. Сега ми е време за почивка. Искам да забравя тениса и да се откъсна от спорта за известно време. Ще се насладя на няколко дни в компанията на любимите си хора. Ще се опитам да се прибера у дома и да живея известно време като едно нормално момче.

До края на сезона има още важни турнири, а моята основна цел ще бъде да спечеля финалите на Купа "Дейвис" и заключителния "Мастърс" на осемте най-добри. Би било хубаво и да завърша сезона начело в ранглистата. Достигна ли до подобни висини, то ще работя, за да се задържа максимално дълго в подобна позиция" - завърши 19-годишният състезател.

Източник: TennisMajors

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Струва ми се просто да бъдеш номер едно в света Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook