Алкарас: В много моменти мислех, че ще победя Рафа, но той има 1000 живота

от в 10:38 на 20.03.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас може единствено да се гордее с представянето си на Мастърса в Индиън Уелс, след като вчера за пореден път доказа как вече е в състояние да победи всеки един съперник и притежава нужните качества да се превърне в бъдещ номер едно. Тийнейджърът изигра феноменален двубой срещу идола си Рафаел Надал и беше много близо до това да се превърна в първия човек побеждавал Рафа през 2021-ра, но Матадора отново показа прословутите си морално-волеви качества и надделя в над тричасова битка. Тийнейджърът обаче остана позитивен на последвалата си пресконференция, а ето и какво впечатления сподели за отминалата вече среща:

"Честно казано съм щастлив. Миналата година Надал буквално ме унищожи в Мадрид, а сега докарах нещата до трети сет и знам как да се противопоставям на най-добрите в света. През последните месеци изиграх множество мачове срещу топ играчите и то на най-големите тенис арени, така че този път бях далеч по-подготвен да премеря сили с Рафа и чувствам колко много израснах в хода на този период от време.

"В първия сет не играех само срещу Надал, но и срещу себе си. Постоянно мислех как точно той е от другата страна на мрежата и това ми влияеше психологически. Впоследствие приех обстоятелството, че именно Надал е моят съперник и бях решен да покажа най-доброто от себе си, като имах нужната сигурност как бих могъл да се приближа до победата, ако покажа максимума от възможностите си.

Напускам турнира с изцяло положителни емоции. Вече усещам, че нивото ми принадлежи към това на елита в нашия спорт и вярвам, че тепърва ще играя с водещите състезатели през този сезон. В много моменти дори си мислех, че мога да победа Рафа, само че той има 1000 живота. Имах своите шансове и определено мога да напусна Индиън Уелс с висока оценка спрямо моето представяне - завърши световният номер 19.

Източник: ATP

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: В много моменти мислех, че ще победя Рафа, но той има 1000 живота Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | интервюта | карлос алкарас | пресконференция | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook