Алкарас за отказването на Федерер: Моят идол; все още искам да играя с него

от в 18:55 на 15.09.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас непрестанно е сравняван с Рафаел Надал, откакто направи своя голям пробив в ATP Тура, а тийнейджърът дори изпреварва по темпове на развитие легендарния си сънародник и неслучайно се превърна в най-младия световен номер едно. Истината обаче е, че всъщност идолът на 19-годишния играч не е 22-кратния шампион от Шлема, а именно най-големия му съперник през годините - Роджър Федерер. Алкарас заявява това още от ранна детска възраст и се опитва да моделира играта си според тази на Маестрото, като се опитва да взема топката максимално рано и да излиза при всяка удобна възможност към мрежата.

През вчерашния ден дори шампионът от US Open призна как най-голямо вълнение за него би предизвикала евентуална среща с швейцареца на турнир от Големия шлем, защото трябва да побеждаваш най-добрите, ако искаш да заемеш тяхното място. За съжаление на младока, то подобен сблъсък няма да може да се състои, защото Федерер обяви оттеглянето си от професионалния тенис по-рано днес, което предизвика следната реакция от първата ракета на света:

"Роджър...💔 Винаги си бил един от моите идоли и най-големи източници на вдъхновение. Благодаря ти за всичко, което направи за нашия спорт. Все още искам да играя с теб. Пожелавам ти целия късмет на света за предстоящото ти оттук насетне"! - написа испанецът в социалните медии.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас за отказването на Федерер: Моят идол; все още искам да играя с него Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | отказване | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook