Алкарас започна с категорична победа в Милано; Накашима също дебютира с успех

от в 19:05 на 09.11.2021
Владислав Риждов

През днешния ден официално бе даден стартът на NextGen ATP Finals. В надпреварата участие вземат най-добрите осем играчи до 21 годишна възраст. Началото на турнира в Милано бе поставено от Брандън Накашима и Хуан Мануел Серундоло. Накашима показа по-добра игра в двубоя и заслужено се поздрави с крайния успех - 4:1 (3)3:4 4:1 4:0.

Младият американец стартира срещата с повече самочувствие и още от началните минути диктуваше темпото на корта. Накашима спечели безапелационно първия си гейм, след което проби подаването на съперника си, преди да затвърди за 3:0. До края все пак Серундоло успя да се разпише в резултата, но световният №63 записа частта на сметката си.

Във втория сет аржентинецът намери своя ритъм и съумяваше да се задържи в резултата. Въпреки че печелеше по-трудно своите сервис геймове и нямаше инициативата, Серундоло демонстрира солидна защита и караше своя опонент да греши. В тайбрека 19-годишният левичар пръв отвори разлика в резултата, реализирайки решителен брейк за 4:3, а впоследствие нямаше проблеми да изравни общия резултат.

В следващите две части отново се повтори ситуацията от първия сет. Накашима бе по-активният от двамата състезатели и почти през цялото време имаше инициативата на своя страна. Американецът от японски произход не даваше никакви възмошности на световния №91 и се поздрави с дебютен успех в надпреварата след часи и 28 минути на корта.

Карлос Алкарас също започна по категоричен начин участието си в Милано. Испанецът, който е поставен под номер 1 и е един от основните фаворити за титлата, не даде сет на датския талант Холгер Руне - 4:3(6) 4:2 4:0.

Откриващият сет бе равностоен, като и двамата демонстрираха аресивна игра и успяваха да взимат геймовете си безпроблемно. След като до брейкове не се стигна, последва тайбрек, в който испанецът започна по-добре и си осигури два сетбола, повеждайки с 6:4. Руне обаче се пребори за следващите две точки и изравни резултата, но Алкарас бе по-концентриран в остатъка от сета и поведе в общия резултат.

32-ят в света продължи с добрата си серия и в слдващите два сета. Алкарас успя да установи контрол на корта, докато у неговият съперник личеше умора и той не намери сили да се противопостави на опонента си до края на срещата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас започна с категорична победа в Милано; Накашима също дебютира с успех Владислав Риждов
Теми:  
next gen atp finals | NextGen Finals | брандън накашима | карлос алкарас | милано | Обзори | холгер руне | Хуан Мануел Черундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook