Андерсън: Не играх много добре срещу Джокович, но годината бе страхотна за мен

от в 16:12 на 18.11.2018
Калоян Пламенов

Кевин Андерсън си пожела следващата 2019 година да бъде най-силната в неговата кариера. Южноафриканецът се надява да пробие в топ 3 на световния тенис и да спечели няколко турнира през следващия сезон, след като тази година бе най-успешната за него в професионален план.

Гигантът достигна до 1/2-финалите на финалния турнир на ATP в Лондон, но снощи отпадна от Новак Джокович и така, и не успя да играе във финалния сблъсък и да се бори за трофея.

"Щеше да бъде хубаво да играя по-добре в последните ми два мача, тъй като започвах да се чувствам все по-добре и по-добре, но за съжаление не ми се получи. Беше разочароващо за мен, че не успях да покажа по-добър тенис срещу Новак. Въпреки това обаче изпращам най-силната година в кариерата ми, в която успях да достигна до най-доброто си класиране в световния тенис и да спечеля няколко турнира на сметката си", обяви Андерсън.

"Мисля, че все още има какво да подобряваме в представянето ми с моя екип и през 2019 година ще се стремя да вляза в тройката на световния тенис. Има много цели, които съм си поставил за следващия сезон и се надявам да успея да ги изпълня".

През този сезон южноафриканецът проби в петицата на световния тенис, но както се казва апетитът идва с яденето. 

"Това бе голяма моя цел отдавна и се радвам, че я постигнах. Осъзнавам обаче, че за да вляза в тройката и да бъда там по това време през следващата година трябва да постигна много добри резултати в "Mастърс" турнирите и тези от "Големия шлем". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андерсън: Не играх много добре срещу Джокович, но годината бе страхотна за мен Калоян Пламенов
Теми:  
кевин андерсън | мастърс лондон | новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook