Анди Мъри е финалист на Чаланджър в Италия!

от в 19:57 на 13.02.2021
Мирела Николова

През настоящата седмица всички прожектори са насочени към Откритото първенство на Австралия, където е събран целият тенис елит. Изключение прави Анди Мъри, който поради положителна проба за COVID-19 не бе допуснат да лети към Мелбърн и се наложи да пропусне първата за годината надпревара от Големия шлем. Въпреки това обаче британецът реши да вземе участие на турнира от категория "Чаланджър", провеждащ се в италианския град Биела, и напълно очаквано достигна до финала, като по пътя си към него загуби само един сет. Днес пък Мъри се наложи над Матиас Бург от Франция с 6:0 7:5, за да си осигури мач за титлата срещу Иля Марченко.

В първия сет бившият водач в световната ранглиста беше истински властелин на корта, като не оставяше никакви шансове на съперника си да му бъде конкурентен. Възползвайки се от слабостите в играта на Бург и нулевия му процент на спечелени точки на второ подаване, след само 26 минути Мъри поведе в отделните части.

Началото на втория сет беше позитивно за французина, който значително подобри представянето си на сервис и сложи край на серията на опонента си. Двамата лесно си взимаха подаванията до 3:3, когато в Тилдъновия гейм роденият в Шотландия тенисист реализира пробив, но Бург показа характер и веднага възстанови паритета в геймовете. Това обаче по никакъв начин не попречи на Мъри да осъществи нов брейк в последния възможен момент и така да си подпечата мястото във финала.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Мъри е финалист на Чаланджър в Италия! Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook