Анди Мъри: Григор може да спечели титла от Големия шлем

от в 18:32 на 29.03.2016
Tennis.bg

Григор Димитров постигна най-впечатляващата си победа за 2016-а година. Той отстрани втория в света Анди Мъри на "Мастърс 1000" турнира в Маями, след като реализира пълен обрат - 6:7, 6:4, 6:3 за над два часа битка във Флорида.

За Мъри това бе втора поредна сензационна загуба, след като по подобен начин отпадна и на предходния голям турнир в Индиън Уелс, този път след поражение от Федерико Делбонис.

"Направих твърде много непредизвикани грешки в третия сет, това е очевидно. След взимането на първия сет трябваше да поставя опонента под напрежение," анализира той.

"В Индиън Уелс случилото се бе донякъде очаквано, тъй като имах нужда от време да свикна с условията, които бяха много различни след мачовете за Купа "Дейвис". Но тук имах предостатъчно време да се нагодя.

"Григор е много добър играч, но и аз имах своите възможности. Имах преднина от пробив в третия сет - същото се случи и в Индиън Уелс," заяви още шотландецът.

Мъри похвали Григор Димитров и изрази мнение, че въпреки слабата 2015-а за българина, той остава сред претендентите за титла от Големия шлем занапред.

"Това определено е възможно. Димитров може да спечели Шлем, но в нашия спорт нищо не идва като даденост. Прекрасно знам това, изпитал съм го. Трябва да дочакаш своя шанс и да се възползваш," обобщи Мъри на пресконференцията след двубоя.

Самият Григор ще трябва да потвърди възхода си още в следващия си мач, който ще бъде срещу Гаел Монфис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Мъри: Григор може да спечели титла от Големия шлем Tennis.bg
Теми:  
анди мъри | голям шлем | григор димитров | маями | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook