Анди Мъри: Мисля, че до 4-5 месеца ще мога да си върна оптималната форма

от в 09:34 на 13.09.2019
Калоян Пламенов

Анди Мъри вярва, че може отново да бъде на нивото на Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер.

В интервю пред "Скай Спортс" британецът, който едва наскоро започна отново да играе след възстановяване от операция по смяна на тазобедрената става, е на мнение, че само след 4-5 месеца отново ще може да бъде играч от много високо ниво.

"Срещу Джокович, Федерер и Надал съм играл доста години, но не винаги съм печелил мачовете си. Загубих повече срещи срещу тях, отколкото съм ги побеждавал. Винаги обаче съм излизал на корта с увереността, че мога да победя всеки един от тях", обяви той.

"Не знам дали точно в момента бих се радвал да изляза на корта срещу някой от тези тримата, по-скоро може би не. Ще загубя тежко и ще се чувствам така сякаш не съм имал абсолютно никакъв шанс за успех".

"Това вероятно би било доста тежко психологическо предизвикателство за мен, но може би след 4-5 месеца ще си върна нивото и ще мога да се изправям отново срещу такива играчи и да бъда уверен в себе си, че мога да победя". 

"Трябва обаче да бъда търпелив и да не искам нещата да се случат веднага. Както и да работя здраво, за да подобрявам физическото ми състояние". 

"Все още умея да удрям много добре топката, проблемът при мен обаче в момента е по-скоро физически. Изостанах наистина много. Знаете, че не бях играл месеци наред тенис, а след това дойде и операцията". 

"Ставам обаче все по-бърз и по-бърз, а това ми дава надежди. Мисля, че ще успея да участвам на Откритото първенство на Австралия. До януари ще мога да стигна физическото състояние при което ще мога да играя такъв формат мачове. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Мъри: Мисля, че до 4-5 месеца ще мога да си върна оптималната форма Калоян Пламенов
Теми:  
анди мъри | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook