Анди Мъри обвини Британския Тенис Център за отсъствието си от АО 2021

от в 13:40 на 07.02.2021
Владислав Риждов

Трикратният шампион на турнири от Големия Шлем Анди Мъри, е бесен заради отсъствието си от тазгодишния Аустрелиън Оупън. Мъри трябваше да се оттегли от турнира, след като даде положителна проба за COVID-19. Бившият номер 1 в ранглистата вярва, че се е заразил с вируса в Националния тенис център в Роухемптън.

Мъри обвини слабите мерки в центъра за това, че семейството му също е било заразено. След като получи уайлдкард за Чаланджъра в Биела, Мъри изрази гнева си от това, че няма да се състезава в Австралия. Поведението на около 15-20 играчи, които са използвали кортовете, е било поставено под въпрос, заради неспазването на дистанция и липсата на маски. Анди Мъри се е заразил с вирус четири дни след като 21-годишният Пол Джъб е дал положителна проба.

Британецът също така разкритикува другите играчи, като заяви че няма къде другаде да е прихванал вируса, защото освен в дома си е ходил само в Националния център.

След коментарите на Мъри, LTA излезе с декларация, че прилага строги мерки и е невъзможно да се премахне риска от заразяване с вируса. Следователно, играчите са съветвани да спазват правилата и да демонстрират висок стандарт на морално поведение.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Мъри обвини Британския Тенис Център за отсъствието си от АО 2021 Владислав Риждов
Теми:  
анди мъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook