Анди Мъри: Тенисът ми липсваше, искам още титли от Големия шлем

от в 13:55 на 18.06.2018
Мария Петрова

Носителят на три титли от Големия шлем и бивш №1 Анди Мъри Все още вярва, че може да увеличи колекцията си от трофеи от Големия шлем. Британецът се завръща тази седмица на турнира в Куинс, след като не е играл тенис от Уимбълдън миналата година.

Той отпадна на 1/4-финалите на свещената трева, след което пропусна близо 12 месеца на тура поради контузия. 31-годишният Мъри претърпя операция на хълбока и на няколко пъти обявяваше завръщането си, но това така и не се случи. Появиха се дори съмнения, че той никога повече няма да играе тенис, но ето че британецът е готов да обори тези твърдения.

"Нямам никакви очаквания към Куинс, нито пък за турнирите от Шлема. Все още мога да печеля трофеи от Големия шлем, вярвам в това. Но не си го поставям като някакъв приоритет или нещо подобно. Не смятам, че може да се завърнеш след година пауза поради контузия и още при първото си появяване на Уимбълдън, да го спечелиш. Може би е различно, ако в последните четири месеца си имал целенасочена подготовка в тази посока, но при мен е друго.

"От доста време съм в процес тръгни-спри, защото уж съм готов, а се оказва, че не съм. Така че в момента личните ми очаквания са много ниски. Изкарах доста тежък период, в който разочарованието, че не играя, бе наистина голямо. Тенисът ми липсваше, затова нямам търпение отново да се появя на корта*, коментира 157-ият в света Мъри. Той ще започне в Лондон срещу Ник Кириос (№24), като попадна в горната половина с водач Марин Чилич.

Срещу Кириос Мъри води с 5:0 в преките срещи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Мъри: Тенисът ми липсваше, искам още титли от Големия шлем Мария Петрова
Теми:  
анди мъри | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook