Андре Агаси споделя, че е загубил финал от Големия Шлем заради своята перука

от в 18:51 на 16.04.2020
Петър Колев


Американската легенда Андре Агаси e първият тенисист, който успява да спечели всички четири турнира от Големия Шлем на три различни настилки. Той постига това, когато печели Откритото първенство на Франция през 1999 г., но e можел да го направи и много по-рано, ако не е бил толкова неуверен.

On this day: Andre Agassi achieves Career Grand Slam with miracle ...

Историята на Андре Агаси и неговата перука


Андре Агаси е нямал късмет, тъй като започва да оплешивява още на 19-годишна възраст. Този проблем му пречинява неудобство и затова той започва да носи перука, защото си мисли, че няма друг избор. Нещата изглеждат добре до настъпването на финала на Ролан Гарос през 1990 г. Вечерта преди финала той си е взимал душ и е усетил, че перуката му е падала. Повикал е брат си, който е закърпил ситуацията. Самият Андре Агаси споделя, че преди мача не се е молил за победата, а за това перуката му да не падне по време на мача.

The Daily Dose | Sports Culture, History, Nostalgia, Facts

Той винаги е можел да играе плешив, но се е притеснявал заради медиите и от това какво ще напишат журналистите, ако разберат, че е плешив. Ето защо Агаси не се отказва от перуката и играе с нея по време на финала. Бил е толкова разтревожен дали тя няма да падне по време на мача и затова не е играл най-добрия си тенис. Впоследствие губи мача си срещу еквадореца Андрес Гомес, което определено го разстройва.

През 1995 г. решава да "си бръсне главата", отказвайки се от перуката завинаги и приемайки факта, че е плешив. Той споделя, че никога не се е чувствал по-свободен през целия си живот и че е "смъкнал голям товар от плещите си". Никой не е знаел за тази случка по това време. Случката е оповестена чак когато Агаси написва своята автобиография - Открито.

Открито. Автобиографията на Андре Агаси | Ozone.bg

Новоокритата свобода на американеца го довежда до още по-големи успехи в неговата кариера. Той добавя още 6 титли от Големия Шлем и златен медал от Олимпийските игри към своята колекция. И до ден днешен той е смятан за един от най-великите играчи в историята на тениса. Определено "бръсненето на главата" е дало своите резултати за развитието на професионалната кариера на Андре Агаси.

Showman set for his final bow | The Independent

Източник: Essentially Sports


Разберете защо Андре Агаси бойкотираше Уимбълдън в продължение на три години тук.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андре Агаси споделя, че е загубил финал от Големия Шлем заради своята перука Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook