Андреев: Бях много убедителен, направих отлични удари в решителните моменти

от в 15:03 на 25.10.2018
Георги Христов

Адриан Андреев постигна втора двусетова победа в група "Шуай" на юношеския Мастърс по тенис на осемте най-добри през сезона на твърдите кортове в Чънду (Китай) и преждевременно си осигури място на полуфиналите в надпреварата.

Поставеният под номер 6 европейски вицешампион Андреев надделя над участващия със специална покана представител на домакините Тао Му с 6:4, 6:3 след 113 минути игра.

"Чувството е страхотно. Първият сет беше много труден и решителен. Направих отлични удари в решителните моменти. Имах малко късмет в първия сет, а след почивката бях много солиден. Цялостно бях много убедителен.

"Ще опитам да се възстановя за утре. Ще се насладя на утрешния мач, каквото се случи. Вече се класирах, така че утре ще играя без напрежение срещу Чун," коментира Андреев.

Така в петък Адриан излиза в спор за първото място в групата срещу №1 в световната ранглиста Цен Чун Хсин от Китайско Тайпе. Цен Чун е първи поставен в схемата. През тази година Цън спечели титлите при юношите на "Ролан Гарос" и Уимбълдън, а освен това игра финал на Australian Open и полуфинал на US Open.

До момента Адриан и Цън са играли веднъж и победата е за нашето момче. Това стана миналата година на турнира „Еди Хер" в САЩ. Цън също има две победи до момента на турнира в Чънду.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев: Бях много убедителен, направих отлични удари в решителните моменти Георги Христов
Теми:  
адриан андреев | мастърс младежи | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook