Андреев: Чувството е уникално, упоритата работа се отплаща

от в 16:24 на 24.10.2018
Георги Христов

В интервю за сайта на ITF Адриан Андреев заяви, че е горд с представянето си в първата среща на юношеския Мастърс в Чънду (Китай). Андреев започна по блестящ начин участието си в турнира на най-добрите осем юноши в света. Адриан победи с 6:3, 6:3 Николас Мехия от Колумбия за 88 минути игра.

„Чувството е уникално. Мисля че съм станал много по-добър. Работих много упорито преди Младежката Олимпиада и финалите на Мастърса. Така упоритата работа започва да се отплаща", заяви Андреев.

"Мехия е много добър играч, това бе много тежък първи мач. Опитах се да го притисна с ударите ми за да го извадя от позицията му. В края се изнервих малко и загубих темпото си. Имах късмет към края, а и той пропусна няколко лесни топки, но като цяло според мен мача беше под мой контрол и аз много се гордея от представянето си днес", допълни Андреев.

При още една победа Андреев ще се класира за топ 4 на турнира на най-добрите осем юноши в света. Другите двама тенисисти в групата на Андреев са №1 в световната ранглиста Чун Цън от Китайско Тайпе и представителя на домакините Му Тао. В групите се играе по системата всеки срещу всеки, а първите двама ще се класират за полуфиналите. В другата среща от групата Чун Цън спечели срещу участващия с "уайлд кард" Му Тао с 6:3, 6:4.

Чун Цън е първи поставен в схемата. През тази година Цън спечели титлите при юношите на Ролан Гарос и Уимбълдън, а освен това игра финал на Australian Open и полуфинал на US Open. До момента Адриан и Цън са играли веднъж и победата е за нашето момче. Това стана миналата година на турнира „Еди Хер" в Съединените щати. Андреев и Му Тао не се играли до момента.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев: Чувството е уникално, упоритата работа се отплаща Георги Христов
Теми:  
адриан андреев | мастърс младежи | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook