Андреев надви третия поставен и се класира за основната схема във Форли!

от в 14:28 на 10.01.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев показа чудесна игра на пресявките за Чаланджъра във Форли, след като вчера не отпусна нито гейм на своя опонент, а днес преодоля съпротивата на третия поставен Михаел Геертс и по този начин намери място в основната схема на турнира. Срещата предложи множество дълги разигравания и обрати в резултатата, но в крайна сметка българинът се наложи с крайното 7:5 4:6 6:1 и сега му предстои да научи името на първия си опонент в същинската надпревара.

Началото не беше никак позитивно за нашия сънародник, тъй като той загуби още дебютното си подаване в срещата, ала веднага съумя да реализира рибрейк. Белгиецът обаче отново възстанови своята преднина, получавайки възможност да сервира за успеха в сета, само че 20-годишният състезател намери сили да осъществи серия от четири поредни спечелени гейма, с която си осигури триумфа в откриващата част.

Геертс отново имаше ранна инициатива във втората част, като този път не позволи да я загуби на ранен етап и изглеждаше, че скоро ще имаме пълно равенство в резултата. Тази перспектива беше поставена под сериозна въпросителна, защото белгиецът отново загуби началния си удар в решителен момент, но намери сили да се възстанови от неприятната ситуация и все пак достигна до паритет в отделните сетове.

Третата част пък се превърна в истински рецитал на младата на надежда, докато неговият опонент допускаше множество непредизвикани грешки и набързо се оказа догонващ с пробив пасив. Андреев изглеждаше все по-уверен в тези минути и често можехме да го видим как вкарва в употреба отличния си бекхенд по правата. Всичко това позволи на Ади да изгради солиден аванс от 5:1 гейма, който издържа до последната точка и победата заслужено отиде в актива на нашето момче.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев надви третия поставен и се класира за основната схема във Форли! Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | форли | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook