Андреев направи нов феноменален обрат и е четвъртфиналист в Сарасота!

от в 02:00 на 14.04.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев изглежда абониран за драмата по време на тазседмичното си участие на Чаланджъра в Сарасота. 20-годишният тенисист постигна два последователни обрата в досегашните си мачове, като дори отрази мачбол по пътя си към втория кръг на основната схема. Днес младокът се забърка в поредна драма, като този път водачеството в сетовете беше на негова страна, ала имахме промяна на съотношението на силите и Тунг-Лин Ву се оказа напред с брейк в решителния сет. Изглеждаше, че рейдът на софиянеца отива към завършек, но родният ни представител показа невероятна воля за победа и триумфира във финален тайбрек 6:4 2:6 7:6(4). По този начин Андреев си гарантира четвъртфинален сблъсък срещу петия поставен - Даниел Елахи Галан.

Адриан спечели откриващото си подаване на нула и веднага пробив своя съперник, само че след това влезе в поредица от грешки и веднага се стигна до рибрейк. Правеше впечатление, че определено азиатецът стоеше по-добре в дългите разигравания и сменяше посоката с лекота чрез своя бекхенд, но българинът сервираше невероятно и печелеше купища лесни точки. Представителят на Китайско Тайпе пък не можеше да каже същото за себе си, като му се налагаше да полага сериозни усилия, за да поддържа равенството в резултата.

Стигна се до 5:4 в полза на родния ни представител, когато той блесна с прекрасно стоп воле, а след това се защити страхотно в две поредни размени от дъното на корта. Тогава по-високоранкираният играч извади най-добрите си качества на показ, заличавайки всяка една възможностите, ала Андреев не спираше да си отваря нови такива и реализира страхотен форхенд уинър при петия си сетбол, с което се доближи на крачка до финалната осмица на състезанието.

Втората част стартира кошмарно за родния ни представител, чиито удари просто не можеха да намерят очертанията на корта и неточностите постоянно се множаха в актива му. Двойните грешки също бяха сериозен проблем за четвъртата ни ракета, а тези обстоятелства помогнаха на световния номер 300 да реализира цели три брейка в подаването на Адриан и заслужено да изравни общия резултат.

Андреев продължи да бъде крайно колеблив от сервис линията, докато неговият опонент играеше с все по-голяма доза агресия и именно той определяше хода на събитията. Азиатецът удряше топката много плътно и извличаше висок брой грешки от квалификанта, който сякаш вече не беше особено свеж, имайки предвид предходните му дълги битки в надпреварата. Ади все пак продължи да се бори и заличи пробив пасив в петия гейм, когато значително изостри изпълненията си и върна шансовете си за победа, пласирайки неспасяем смач в съперниковата половина.

Последваха безпроблемни минути за играчите на начален удар и равенството властваше до 5:5 гейма, когато Ву трепна и сдаде подаването си, допускайки две двойни грешки. Българинът също не можа да преодолее нервното напрежение и на свой ред се пропука, което наложи изиграването на тайбрек. Там Адриан пръв осъществи мини пробив, само че бързо го пропиля и смяната на полета дойде при аванс от 4:2 точки в полза на представителя на Китайско Тайпе.

Андреев обаче не беше казал последната си дума и влезе в напълно безпогрешен режим, печелейки всички разигравания до края на двубоя и така можеше да нададе мощен вик на радост, който подпечата една от най-големите му победи от началото на 2022-ра.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев направи нов феноменален обрат и е четвъртфиналист в Сарасота! Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | сарасота | тунг-лин ву | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook