Андреев навакса пробив в решителния сет срещу световния Nº515 и е 1/8-финалист в Испания!

от в 18:10 на 20.03.2023
Калоян Соколов

Адриан Андреев постигна победа на старта на Чаланджъра в Лес Франкесес дел Вайес. Това е испанска община, която е разположена в провинция Барселона, а самата надпревара се провежда на твърди кортове. Втората ни ракета имаше много тежка битка с местния представител Даниел Мерида Агилар (световен номер 515), ала успя да навакса пробив във финалния сет и в крайна сметка триумфира с 4:6 6:1 6:4, за да оформи среща с един измежду Стивън Диез (световен номер 282) и Гащао Елиас (световен номер 222) в осминафиналите на турнира.

Началото не беше никак позитивно за Андреев, който беше затруднен от агресивната игра на тийнейджъра и бързо се оказа догонващ с двоен брейк пасив. Постепенно нашият сънародник покачи равнището си и дори имаше възможност да достигне до паритет при 4:4, само че Мерида Агилар можеше да разчита на началния си удар и в крайна сметка удържа аванса си, за да спечели откриващия сет.

Родният ни представител показа съвсем различно лице на корта по време на втората част и веднага съумя да се откъсне с ранен пробив напред. Испанецът веднага имаше възможност да осъществи рибрейк, но Ади вече печелеше далеч повече лесни точки с помощта на своя сервис и не допусна изравняване на резултата, а впоследствие още веднъж отмъкна съперниковото подаване и си осигури изиграването на решителен сет.

Там световният номер 515 започна значително по-солидно и се възползва от колебанията в действията на българина, за да поведе с 3:1. Оттам насетне обаче Адриан беше напълно безупречен и не отпусна нито гейм повече на опонента си, с което подпечата своето място в следващата фаза на състезанието.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев навакса пробив в решителния сет срещу световния Nº515 и е 1/8-финалист в Испания! Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook