Андреев остави сърцето си на корта, но не успя да се пребори с Кецманович

от в 19:28 на 27.09.2021
Тея Кръстева

Адриан Андреев не успя да се класира за втория кръг на Sofia Open, след като допусна поражение от световния номер 62 Миомир Кецманович с 6:7(7) 4:6. Ади се бори достойно и имаше своите шансове в срещата, само че доза късмет не му достигна да се поздрави с дебютна победа на родния турнир.

В откриващата част световният номер 319 по нищо не отстъпваше на далеч по-високо ранкирания си опонент, демонстрирайки както офанзивна, така и дефанзивна отлична игра от основната линия. В края на сета ръката на Ади трепна и той предаде своето подаване за 5:6, само че бързо се съвзе от шока от късно инкасирания пробив и на свой ред реализира такъв - 6:6. Изходът на частта трябваше да се реши в заключителен тайбрек, в който Андреев на 2 пъти изоставаше, но неизменно успяваше да изравни резултата. Българинът бе максимално амбициран и дори отрази сет бол, само че силите му стигнаха дотук и скоро неговата съпротива бе сломена - 7:9.

Спечеленият първи сет вдъхна допълнителна увереност у сърбина, който набързо наниза пробив и вече водеше с комфортното 0:3. Още в последвалия сервис гейм на Кецманович Андреев достигна до точка за рибрейк, само че някои неточности от ракетата му не позволиха това да се случи - 1:4. Четвъртата ракета на България получи още шансове да възвърне интригата в двубоя, достигайки до цели 4 точки за връщане на брейка, само че опитът на Миомир Кецманович оказа своето влияние и вече сърбинът се бе откъснал много в резултата - 2:5. Ето обаче, че Андреев не бе преклонил глава, повеждайки за пореден път с 40:0 в подаването на 22-годишния сърбин, но сега тежката дума на българина бе сложена - 4:5.

За съжаление, Кецманович отново поравни равнището си и приключи срещата успешно - 4:6.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев остави сърцето си на корта, но не успя да се пребори с Кецманович Тея Кръстева
Теми:  
адриан андреев

Коментари





Следвайте ни в Facebook