Андреев: Позитивно настроен съм, благодаря на всички за подкрепата

от в 22:13 на 04.02.2019
Георги Христов

Адриан Андреев призна, че е със смесени чувства след драматичното отпадне в първия кръг на турнира по тенис на твърди кортове от сериите ATP 250 в София с награден фонд 524 340 евро. 17-годишният софиянец, който участва със специална покана, измъчи 45-ия в света Матю Ебдън (Австралия), но загуби с 3:6, 6:4, 6:7.

"Искам да благодаря на цялата публика, че дойде и направи този момент специален за мен. Не можах да победя, бях доста близо. Продължавам да работя, много съм благодарен на всички, които дойдоха да ме подкрепят. Накрая бе до малко късмет, кой ще удари по-чисто топката. Със сигурност могат да се извлекат доста неща от този мач. Това е доста специален турнир за всички български участници, днес видяхме Алекс Лазаров да победи отново, Мико Кузманов ще се бори за победа утре. Дано продължават напред", заяви 17-годишният талант.

"Напускам турнира със смесени чувства - и позитивни, но и разочарован, защото загубих, макар и достойно. Получи се оспорван мач. Мисля, че трябваше да си вярвам повече и да бъда по-агресивен в решителните моменти. Имаше напрежение преди срещата, но това е нормално. То беше по-голямо в първия сет, когато бях прекалено стегнат.

"В един момент дори не вярвах, че ще стигна до трети сет. В него имах лек крамп на крака, което също малко ми попречи. Все пак имах шансове да затворя мача, бях доста близо. Затова съм доста позитивно настроен. Знам, че трябва да продължа да тренирам здраво всеки ден. Но трябва да работя и на психологическо ниво, защото знам, че мога да играя тенис", заяви още Андреев.

Той заминава за Турция, където през следващите седмици ще участва в турнири на ITF от сериите "Фючърс".

Прогнозирай мачовете от Sofia Open и печели награди

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев: Позитивно настроен съм, благодаря на всички за подкрепата Георги Христов
Теми:  
sofia open | sofia open новини | адриан андреев | тенис | тенис бг | тенис бг адриан андреев | тенис бг новини | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook