Андреев разгроми двукратен Чаланджър шампион и е на 1/8-финал в Нидерландия!

от в 13:14 на 12.07.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев продължи добрите си изяви в Чаланджър Тура, след като за трета поредна седмица премина пресявките на надпревара от сериите Чаланджър. Родният ни представител записа две поредни чисти победи на надпреварата в нидерландския град Амерсфорт и заслужено намери място в основната схема, където обаче го чакаше тежък съперник в лицето на Даниел Масур.

Германецът се намира на 206-та позиция в световната ранглиста и на два пъти е вдигал трофеи от подобна категория, само че българинът беше значително по-стабилния играч на корта и се справи убедително със съпротивата на тенисиста, който се намира с цели 137 места пред третата ни ракета в класацията на ATP - 7:6(5) 6:0. Така Ади продължи към втория кръг на турнира, където го очаква сериозно изпитание в лицето на втория поставен Роберто Карбайес Баена (световен номер 82), от когото Ади вече е допускал поражение в миналото.

Срещата започна с доминация от страна на сервиращите, но определено по-високоранкираният състезател имаше известно игрово предимство, което се дължеше на агресивния му тактически подход. Масур търсеше често завършващите удари и не се страхуваше да атакува мрежата, като закономерно проби и получи възможност да затвори частта на собствено подаване. Германецът дори се сдоби със сетбол, ала тогава допусна двойна грешка и оттам насетне влезе в негативна серия, която позволи на Андреев да изравни резултата и да достигне до тайбрек. В него отново ранното предимство беше за германеца, само че нашият сънародник показа характер и в крайна сметка се поздрави със спечелването на откриващия сет.

Въ втората част пък станахме свидетели на същинска наказателна акция от страна на 21-годишния играч, който непрекъснато вкарваше стъперника си в изтощителни разигравания и дочакваше неговата грешка. Софиянецът показваше много високо ниво на начален удар и нелсучайно пласира 6 аса в полета на опонента, а освен това можеше да разчита на своя форхенд, с чиято помощ не позволи на Масур да спечели нито гейм повече до края на мача.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев разгроми двукратен Чаланджър шампион и е на 1/8-финал в Нидерландия! Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook