Андреев се бори до последно, но отпадна от четвъртия поставен във Форли

от в 15:18 на 05.01.2022
Владислав Риждов

Адриан Андреев не успя да се възползва от втория шанс, който получи на Чаланджъра във Форли, и допусна поражение в първия кръг от основната схема срещу поставения под №4 тайванеца Тунг-Лин Ву - 5:7 7:5 2:6 след 2 часа и 12 минути игра. 

Двубоят започна бързи сервис геймове, преди двмата да си разменят по един брейк до средата на първия сет. Впоследствие равностойната игра се запази, като нито Андреев, нито Ву успяваха да вземат превес в резултата. Към края на откриващата част обаче четвъртият поставен в схемата се възползва от слаб сервис гейм на родния ни представител и взе подаването му, а след това безпроблемно сложи точка на спора, доближавайки се до успеха.

Във втория сет равенството на корта продължи да бъде налице. И двамата съперници се представяха безупречно от линията за сервис и точките за пробив се оказаха абсолютен мираж. В деветия гейм дойде и първият критичен момент за Андреев, когато той се изправи пред опасността да загуби сервиса си, но Ади се справи с напрежението и спечели своето подаване. От този момент насетне българинът заигра с повече самочувствие и изравни резултата, спечелвайки три от следващите четири гейма.

Решителната част започна катастрофално за националът ни. Андреев не съумя да поддържа константно ниво в началото на сета и след поредица от грешки неговият съперник поведе с 4:0. До края сънародникът ни спечели оставащите си сервис геймове, но авансът на Ву се оказа твърде голям и Андреев трябваше да преглътне загубата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев се бори до последно, но отпадна от четвъртия поставен във Форли Владислав Риждов
Теми:  
адриан андреев | бг тенис | обзор | тунг-лин ву | форли | Чаланджър | чаланджър форли

Коментари





Следвайте ни в Facebook