Андреев: Травмата ми не е тежка, мечтая за топ 100 (видео)

от в 19:01 на 16.10.2018
Георги Христов

Адриан Андреев разкри, че травмата му не е тежка и той ще може да участва на заключителния "Мастърс" на осемте най-добри юноши през 2018 година. Той си поставя и амбициозна цел - да се бори за място в топ 100 при мъжете.

Както е известно през миналата седмица Андреев спечели на младежките Олимпийски игри сребърен медал при дуетите заедно с Ринки Хиджиката. "Смятам, че в Аржентина постигнах целта, за която отидох. На сингъл мога да кажа, че не се чувствах много добре. Успехът е хубаво нещо, но най-важното е да се развиваш и да не мислиш за успехите. А партньора си не съм го избирал аз, жребият ми го отреди."

Още в полуфиналите на сингъл Адриан получи травма в стъпалото, а в мач за бронза не успя да продължи и остана четвърти.

Младият тенисист заяви, че неговата голяма цел е влизане в топ 100 на световната ранглиста и да спечели титла от Големия шлем от младежките турнирите. "Надявам се да се възстановя за Китай. След това имам фючърси в Панама, ако въобще е останало нещо, защото имаше земетресение. Топ 100 е огромна цел за в бъдеще. Надявам се да спечеля младежки турнир от Големия шлем."

ВИЖТЕ СНИМКИ НА АДРИАН В СОФИЯ!

"Безкрайно се радвам за добрия резултат, безкрайно вълнуваща седмица, нагледахме се на много добри резултати. Надявам се Адриан да задържи този резултат", коментира наставникът му в Аржентина Ивайло Трайков.

На пресконференцията стана още ясно, че Андреев изпитва леки болки, но контузията му не е тежка. Неговите очаквания са бързо да се възстанови за следващия турнир в Китай. Запитан дали занапред сам ще пътува по турнири, тенисистът отговори, че на този етап ще бъде придружаван от неговата майка Марияна Савова, която също присъства на пресконференцията и не скри вълнението си от успеха на Адриан.

Миналия месец Адриан ликува с титлата и на двойки на откритото първенство на САЩ и оттам директно отпътува за игрите в Буенос Айрес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев: Травмата ми не е тежка, мечтая за топ 100 (видео) Георги Христов
Теми:  
адриан андреев | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook