Още един български успех: Андреев с категорично начало на Чаланджъра в Чили!

от в 19:42 на 10.05.2022
Владислав Риждов

Адриан Андреев бе в серия от две поредни поражения, като за последно записа успех в средата на месец април. Днес обаче Ади отново се завърна на победния път, започвайки по категоричен начин участието си на Чаланджъра в Кокимбо, Чили. Андреев надделя над младия аржентинец Алехо Лоренцо Лингуа Лавайен с 6:2 6:4, за да продължи към осминафиналите.

Българинът направи слаб старт на срещата, като предаде още дебютното си подаване. Последва обаче моментален възход в неговото представяне и той навлезе във впечатляваща серия, за да обърне изцяло развоя в своя полза - 4:1. До края родният ни представител не срещна никакви трудности от страна на 21-годишния южноамериканец и скоро откриващата част отиде срещу името му на национала ни за Купа "Дейвис".

Вторият сет също започна трудно за третата ни ракета, след като той отново трябваше да наваксва ранно изоставане. Двамата си размениха по един брейк, а впоследствие паритетът остана непроменен до 2:2. След това обаче Андреев вдигна равнището си на представяне и си отвори дистанция в резултата, която го доближи само на гейм от победата. Световният номер 415 също показа проблясъци и успя да притисне родния ни състезател в края, но по-добрата игра от страна на Андреев надделя и той окончателно сложи точка на интригата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още един български успех: Андреев с категорично начало на Чаланджъра в Чили! Владислав Риждов
Теми:  
адриан андреев | бг тенис | обзор | тенис турнир в кокимбо | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook