Рубльов записа 20 победа за сезон 2021 и отстрани Корда в Маями

от в 09:09 на 02.04.2021
Диана Андреева

Андрей Рубльов се наложи в последователни сетове над Себастиан Корда - 7:5 7:6(7). Трудна победа за руснака го класира на първия му 1/2-финал в Masters 1000 надпревара. Руснакът прекрати страхотната серия на Корда и след почти два часа прекарани на корта си осигури астие в следващия етап, където го очаква Хуберт Хуркач. Двамата имат само една среща помежду си до момента - през септември 2020, а Хуберт е един от едва тримата състезатели, които победиха Рубльов на сингъл през миналия сезон.

Независимо от днешната си загуба, Корда безспорно няма да забрави изминалите две седмици. Той реализира дебютен успех в основната схема на Мастърс турнир, за първи път в своята кариера записа победа както над играч от топ 20 - Фабио Фонини, така и над състезател сред първите 10 на световтата ранглиста - Диего Шварцман. Себи стана и най-младият тенисист, който достига до четвъртфинал на ATP Masters 1000 от 2003 година насам. 

Рубльов бе по-ефективен на сервис, както и имаше сериозен превес на ретур. Руснакът обаче сериозно се затрудняваше при реализацията на точките си за пробив, но в крайна сметка показа по-постоянно ниво и това го класира за следващия етап от надпреварата. Благодарение на триумфа си, Рубльов оглави класацията на играчите с най-много победи през сезона до момента - 20, а след него в подредбата са Даниил Медведев и Стефанос Циципас със 17 и Александър Бублик с 15 успеха. 

Двубоят бе изпълнен с обрати и напрегнаги моменти. В началото Корда изоставаше с 5:3, но не позволи на своя опонент да затвори частта на свое подаване и успя да изравни, ала нов брейк се оказа причината Себи да загуби сета.

Повлиян от развръзката в миналата част, след почивката представителят на домакините намали темпото на игра, позвольвайки на Рубльов изцяло да задава ритъма в разиграванията. Руснакът се възползва от предоставената възможност и си осигури солиден аванс от 5:2.

В момент, когато краят на мача вече изглеждаше ясен, Корда промени тактиката си, което му и помогна той да изравни до 5:5. В тайбрейка световният номер 87 поведе с 5:3, но неговия опонент вдигна много темпото си на игра. Рубльов пропиля два мачбола, но на третия такъв успя да затвори мача в своя полза. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов записа 20 победа за сезон 2021 и отстрани Корда в Маями Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | мастърс маями | маями | себастиан корда | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook