Андрей Рубльов демонстрира страхотна игра и продължава напред в Ню Йорк

от в 21:52 на 30.08.2021
Георги Евстатиев

Андрей Рубльов започна успешно участието си на US Open. В среща от първия кръг на Откритото първенство на САЩ руснакът се наложи категорично над Иво Карлович с 6:3 7:6 6:3. От самото начало превъзходството бе на страната на финалиста от Синсинати., който с играта си доказа, че може да бъде считан за един от фаворитите в американската столица. 

Мачът започна страхотно за Рубльов, който успя да пробие още първото подаване на съперника. Петият поставен направи страхотни ретури, които максимално затрудняваха хърватския гигант, и по този начин набързо се откъсна с 3:0. Оттам насетне двамата взимаха сервис геймовете си, като Карлович пропусна да изравни в петия гейм, когато имаше две възможности за пробив, но руснакът показа безкомпромисен тенис и поведе с 4:1. Седмият в света нямаше повече проблеми  и след 27 минути игра записа частта на сметката си.

В началните геймове на втория сет играчите се представяха солидно на начален удар. Едва в седмия гейм посрещащият спечели точка на подаване на опонента, когато Рубльов стигна до 30:30, но Карлович удържа за 4:3. Така логичното се случи и тайбрек трябваше да реши изхода на частта. В него руският тенисист беше пълен господар на корта, давайки само три точки на хърватина.

Третият сет започна подобно на първия. Рубльов показа пределна концентрация, като първо проби за 2:0, а след това отрази и две възможности за пробив на собствен начален удар. До края Андрей не остави повече шансове на противника и се класира за втория кръг на надпреварата, където ще играе с победителя от мача Джеймс Дъкуорт - Педро Мартинес. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андрей Рубльов демонстрира страхотна игра и продължава напред в Ню Йорк Георги Евстатиев
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook