Андухар: Федерер, Надал и Джокович не играят за пари

от в 11:31 на 28.03.2020
Димитър Беловски

Световният №53, Пабло Андухар, даде едно много интересно интервю, в което посочи разликите между тенисистите и спортистите от отборните спортове. Той напомни, че тенисистите са като шефове, които трябва да се грижат за всичко. Испанецът спомена и Федерер, Джокович и Надал по време на интервюто си.

„Тенисистите не трябва да играят за пари, а защото харесват спорта. Рафа Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер не играят за пари. Те се опитват да станат най-добрите играчи в историята. Първоначално играеш, защото ти харесва, след това става просто начин на живот,“ каза испанецът.

Андухар е на мнение, че победите на тенисистите са по-ценни, защото тенисът е индивидуален спорт и победите им са извоювани самостоятелно.

„Чувството когато един тенисист спечели не е същото, каквото е при баскетболистите или при футболистите. Победите са много по-важни в нашия спорт, защото ти печелиш сам, а не в отбор. Това чувство те прави по-удовлетворен. Като фрийлънсъри, ние не печелим пари, когато няма турнири“.

Испанецът напомни, че не всички тенисисти печелят поравно и някои изпитват сериозни трудности във финансово отношение.

„Имаш своите спестявания, но тези които са с ранкинг около 300 изхарчват всичко, което спечелят. Спортистите в отборните спортове нямат толкова разходи, докато ние сме си като шефове, инвестираме пари и плащаме за треньори. Някой може да си мисли, че всички тенисисти печелят много, но разходите също са високи, добавяйки и данъците на страната, където се провежда турнира и данъците на страната, където живееш,“ продължи 53-ят в световната ранглиста.

„Ако се контузиш, трябва да платиш за всичко сам. „Чалънджърите“ са турнирите, където се отнасят с теб много добре: това е съществената част от Тура. Всички сме преживели това и знаем колко е трудно да печелиш мачове на това ниво,“ завърши Андухар.


Ето как да гледаме тенис мачовете БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Андухар: Федерер, Надал и Джокович не играят за пари Димитър Беловски
Теми:  
новак джокович | пабло андухар | рафаел надал | роджър федерер

Коментари
Следвайте ни в Facebook