Анджелик Кербер е 1/2-финалистка в Синсинати след отказване на Квитова

от в 21:33 на 20.08.2021
Мирела Николова

Анджелик Кербер намери място в полуфиналната фаза на тазгодишното издание на Western & Southern Open, след като Петра Квитова бе принудена да се оттегли от двубоя си срещу Анджелик Кербер поради неразположение в областта на стомаха. Така германката продължава напред след 6:4 3:3 и отказване на съперничката си, като в битка за място на финала тя ще се изправи срещу топ поставената в схемата Ашли Барти.

Двубоят стартира равностойно, като и двете тенисистки демонстрираха страхотна стабилност от основната линия и без особени затруднения взимаха подаванията си до 4:4. Тогава Кербер успя да постави под напрежение чехкинята и реализира късен пробив, с който направи сериозна крачка към успеха в частта.

Вторият сет започна по-добре за Квитова, която поведе с брейк и 3:0, но и именно тогава дойде началото на нейните физически проблеми. Тя трябваше да отиде спешно до съблекалните по средата на втория гейм, а впоследствие взе медицински таймаут, преди да вземе решение да сложи точка на двубоя преждевременно.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анджелик Кербер е 1/2-финалистка в Синсинати след отказване на Квитова Мирела Николова
Теми:  
atp | Анджелик Кербер | Обзори | петра квитова | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook