Ангелик Кербер защити титлата си в Щутгарт (видео)

от в 16:33 на 24.04.2016
Теодор Кафеджиев

За първи път в кариерата си Ангелик Кербер успя да защити своя титла. Това стана на WTA турнира в Щутгарт. В битката за трофея тя се наложи над тръгналата от квалификациите Лаура Зигмунд с 6:4, 6:0 за 81 минути игра.

По този начин Кербер спечели общо девета титла в кариерата си и взима 470 точки за световната ранглиста.

Двубоят започна прекрасно за №71 в света Зигмунд, която поведе с 3:0 за давет минути игра. Кербер обаче стигна до пълен обрат и след поредица пробиви затвори първата част с 6:4 за 39 минути. Във втория сет шампионката от Australian Open не остави съмнение в превъзходството си.


Виж още:

Финалът на турнира в Щутгарт в снимки


"Невероятно е, че успях да защитя титлата си тук - няма нищо по-хубаво. Имах нужда от време, за да намеря ритъма си на игра. Радвам се, че успях да я спра," заяви шампионката, която ще получи и кола от спонсора на турнира.



Очаква се от новата седмица Зигмунд да прогресира до 42-о място в световната ранглиста. В момента Кербер е №3 в световната ранглиста и независимо от отпадането на намиращата се пред нея Агниешка Радванска, тя няма да може да я изпревари поне засега. Кербер обаче ще може да стори това в следващите седмици, когато полякинята има да защитава много точки от 2015-а.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ангелик Кербер защити титлата си в Щутгарт (видео) Теодор Кафеджиев
Теми:  
ангелик кербер | лаура зигмунд | тенис | тенис турнир в щутгарт | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook