Антирекорд откъм останали поставени играчи на АО: Кирьос го обяви за малък ATP 250 турнир

от в 00:47 на 20.01.2023
Мирела Николова

Вече изминаха първите четири дни от Откритото първенство на Австралия, по време на които изненади не липсваха както в дамската, така и в мъжката надпревара. През настоящия сезон бе отбелязан и антирекорд след ранните поражения на Рафаел Надал и Каспър Рууд, тъй като за първи път от 2002 г. първите двама поставени отпадат преди третия етап на надпреварата.

Най-силно впечатление обаче прави последната четвъртина от схемата при мъжете, където единственият оцелял поставен е Роберто Баутиста Агут, намиращ се под №24 в турнира. В тази част от схемата се намираха още Каспър Рууд, Тейлър Фриц, Матео Беретини, Александър Зверев и Диего Шварцман, но нито един измежду тях не успя да достигне до третия етап на надпреварата.

Ранните отпадания на фаворитите в най-долната четвъртина означават, че място в полуфиналната фаза в Мелбърн ще получи един измежду Алексей Попирин, Бен Шелтън, Джей Джей Улф, Майкъл Мо, Анди Мъри, Роберто Баутиста Агут, Томи Пол и Дженсън Бруксби.

Това стечение на обстоятелствата даде повод първата ракета на домакините Ник Кирьос да иронизира тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън, определяйки въпросната част от схемата като "малък АТР 250 турнир".

Припомняме, че австралиецът бе принуден да се откаже от участие на домашния си Шлем в навечерието му заради контузия в коляното. Той обяви, че резултатите от изследванията са показали, че става въпрос за разкъсване на страничния менискус и киста, поради което през следващата седмица му предстои да се подложи на атроскопска операция на коляното.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Антирекорд откъм останали поставени играчи на АО: Кирьос го обяви за малък ATP 250 турнир Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook