Антъни Генов не успя да се поздрави с първа Чалънджър победа в кариерата си!

от в 15:02 на 18.10.2021
Диана Андреева

Антъни Генов получи изненадващ уайлдкард за участие в Чалънджър турнир, броени дни след като извоюва своята първа ATP точка. В хърватския град Лошин тинейджърът дебютира на това ниво, но за съжаление не оправда големите очаквания към себе си и отстъпи в последователни сетове на ветеран при мъжете - Алдин Сеткич. Загубата на Антъни стана факт след по-малко от 90 минути игра и резултат 6:3 6:4. 

Отпадането в първи кръг на Генов няма да му донесе никакви точки за световната ранглиста, но със сигурност той показа, че може да бъде конкурентен и на далеч по-опитни състезатели. Сектич, тенисистът, надиграл българина, е бивш представител на първите 200 в световната ранглиста и има богата история в Тура. 

Генов е сред най-ярките млади таланти на родния тенис и доказа качествата си през миналата седмица в Созопол, където записа първата си победа в Тура и така спечели дебютна точка за ранглистата на ATP. 19-годишният българин все още няма особен опит в сериите "Фючърс" и тепърва прави транзицията от юношите към мъжете, но изглежда, че ще трябва да изчака още поне малко до успех на ниво Чалънджър. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Антъни Генов не успя да се поздрави с първа Чалънджър победа в кариерата си! Диана Андреева
Теми:  
антъни генов | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook