Аржентина победи Полша след решителен мач на двойки

от в 09:40 на 04.01.2020
Марк Хаджижеков


Гидо Пея преодоля съпротивата на Камил Майхржак в първия мач на сблъсъка между Аржентина и Полша в група Е. Втората ракета на южноамериканците се наложи след 6:2 2:6 6:2, за да даде солиден аванс на страната си в кампанията си срещу европейския тим.



Майхржак демонстрира липса на спокойствие в първите минути на мача, като след два извоювани пробива Пея набързо затвори откриващия сет в своя полза. Полякът все пак се възползва от помощта на физиотерапевт в почивката между отделните части, което видимо даде нов тласък у играта на Камил, който се превърна в една своеобразна „машина за уинъри”.

https://twitter.com/ATPCup/status/1213260882001707008?s=19

Не след дълго именно полякът дръпна с два брейка, като в крайна сметка се стигна до решителен сет. В него обаче статуквото от началото на срещата се възвърна и опитът на аржентинския левичар му помогна да се отдели с аванс от два пробива, оказали се напълно достатъчни за крайната победа в двубоя.

https://twitter.com/ATPCup/status/1213270029346717698?s=19

Тази победа на Пея се оказа и много ключова, защото именно тя запази надеждите на Аржентина в сблъсака след като първата ракета Диего Шварцман отстъпи в триесетов мач на Хуберт Хуркач след 6:4 2:6 3:6.



Двамата изиграха доста стойностен мач, а единствено многоото грешки накъсващи ритъма на Диего попречиха на нисичкия аржентинец да затвори срещата. Хуркач от своя страна добре си служеше с ретура си и успяваше често да натисне Диего, когато посрещаше, а именно това и му помогна много да извоюва общо 3 пробива в своята сметка в втория сет.

Така всичко щеше да се реши в мача на двойки, където Максимо Гонзаелс и Андрес Молтени излязоха срещу Хуберт Хуркач и Лукаш Кубот. Срещата обаче беше лишена от драма, защото видимо по-сработената и уверена двойка от Аржентина успя да наложи контрол над мача и така с 6:4 6:2 спокойно успя да затвори срещата в своя полза, с което и да извоюва първи успеха на страната си на ATP Cup.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Аржентина победи Полша след решителен мач на двойки Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook