ATP 1/2-финалист спря Лазаров от влизане в основната схема на Чаланджъра в Сплит

от в 16:47 на 10.04.2023
Калоян Соколов

Александър Лазаров остана на крачка от основната схема на Чаланджъра в Сплит. Алекс имаше своите шансове в мача си срещу втория поставен Елиас Имер, но бившият ATP 1/2-финалист беше по-постоянен в хода на двубоя и логично се наложи с финалното 6:4 6:4, за да се класира за същинския турнир.

Световният номер 157 започна по-добре мача и веднага реализира пробив, но преднината му не просъществува дълго и българинът веднага изравни геймовете. За съжаление на Лазаров, то той вкарваше едва около 50 процента от първото си подаване в игра и не мина много време, докато шведът отново излезе напред с брейк. Четвъртата ни ракета компенсираше слабото си сервиране с отлично придвижване по корта и почти безгрешен тенис от основната линия, което му помогна отново да се завърне в резултата, изравнявайки за 4:4. Последва маратонски гейм, където всеки един от двамата състезатели имаше своите шансове, като в крайна сметка Имер намери начин за пореден път да отмъкне началния удар на опонента си и заслужено се поздрави с успеха в откриващия сет.

Втората част доведе до известно стабилизиране в сервиса на Алекс, който вече безпроблемно печелеше собствените си сервис геймове, ала бившият номер 105 последва неговия пример и играта вървеше напълно равностойно до 4:4, когато станахме свидетели на същинско дежавю, тъй като нашият сънародник отново се пропука и победата съвсем скоро беше извоювана от по-високоранкирания тенисист.

Сега за софиянеца предстои участие в квалификациите на Чаланджъра в португалския град в Оейраш, където мястото му е гарантирано, а другата опция пред него е да играе в пресявките на ATP 250 турнира в Баня Лука, ала там родният ни представител към момента е 20-та резерва в предварителния списък и ще има нужда от доста голяма доза късмет, за да се включи в състезанието.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP 1/2-финалист спря Лазаров от влизане в основната схема на Чаланджъра в Сплит Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | Обзори | сплит | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook